Matka veturinkuljettajasta Power Platform -osaajaksi - Tommin uratarina

Reittini Meltlakelle Business Applications tiimiin ja Power Apps konsultointiin ei ole aivan tavanomaisin. Uusi uravalinta low-coden ja Power Platformin pariin lähti korona-ajan harrastuksena. Mielikuvat huppu päässä kellarissa koodaavasta henkilöstä ovat karisseet viimeistään tässä vaiheessa. Meltlakella selvästi arvostetaan näkemystä ja kokemusta eri alojen osaamisesta, eikä tietokoneiden kanssa symbioosissa elämistä ole välttämättä tarvinnut aloittaa jo vauvana.

Junan tuoma

Reittini Meltlakelle Business Applications tiimiin ja Power Apps konsultointiin ei ole aivan tavanomaisin. Edellisessä elämässä olen esimerkiksi kuljettanut pitkin raiteita tuhansittain ihmisiä ja miljoonia kiloja rahtia. Sitä ennen olen tehnyt monenlaisia töitä teknologiateollisuuden parissa tuotannossa ja testauksessa. Kaikesta näistä on kuitenkin ollut paljon hyötyä reitillä kohti low-code kehittämisen ja konsultoinnin uraa. Meltlakella selvästi arvostetaan näkemystä ja kokemusta eri alojen osaamisesta, eikä tietokoneiden kanssa symbioosissa elämistä ole välttämättä tarvinnut aloittaa jo vauvana.

Uusille raiteille

Uusi uravalinta low-coden ja Power Platformin pariin lähti korona-ajan harrastuksena. Lähes kaikkien muiden harrastuksien mennessä tauolle otin muutamia ohjelmointikursseja ammattikorkeakoulusta. Ala oli ollut mielessä pitkään, ja nyt oli sopivasti aikaakin. Muutamat kurssit muuttuivat pian tutkintolinjalle hakeutumiseen, ja valmistuminen on nyt viittä vaille valmis. Koulun suorittaminen etäopiskeluna töiden ohessa on mennyt melko kivuttomasti.

Kohti Power Platformia

Halusin päästä omalla osaamisella ja panoksella vaikuttamaan enempi asioiden lopputulokseen. Tämä on osoittautunut juuri oikeaksi mielikuvaksi alasta. Päivät koostuvat erilaisista määrittelyistä ja ongelmanratkaisuista, joilla on tarkoitus helpottaa ihmisten päivittäistä elämää teknologian viidakossa. Työ ei tunnu suorittavalta, koska itse pääsee vaikuttamaan niin laajasti asioihin. Kuuluisaa itsensä haastamista riittää paljon.  

Ennen Meltlakelle tuloa hain vauhtia Power Platformin pariin työharjoittelusta, missä pääsin toteuttamaan Power Apps -sovelluksia rautateiden tarpeisiin. Koodauskurssit ja järjestelmiin perehtymiset olivat hyvä pohja low-code-teknologialle, mutta yhtä paljon hyötyä oli myös monenlaisesta kokemuksesta työelämässä toimimisesta. Itseopiskeluun löytyy loputon määrä laadukasta materiaalia internetistä ja itseopiskelua tämä ala osittain vaatiikin.  

Pääteasema: Meltlake

Muutkin toimialat alkoivat kiinnostamaan low-coden näkökulmasta, joten luonnollisesti konsultointi oli seuraava tähtäyspiste. Meltlaken rekrytointiprosessi oli hyvä kokemus. Siinä käytiin läpi aidosti yhteisiä intressejä tulevaisuudesta. Koska näistä tuli match, niin ei tarvinnut paljoa pohtia Meltlaken porukkaan liittymistä.  

Vaikka eväitä oli jo valmiiksi taloon tullessa, on oppimiskäyrä ollut jyrkästi ylöspäin edelleen Power Platform teknologian osalta. Tilaa itsensä kehittämiselle ja asiakasprojekteissa tekemiselle on tullut sopivassa suhteessa. Oma osaamiseni keskittyy tällä hetkellä Power App -sovelluksiin, ja niitä syntyy sen verran ketterästi tällä alustalla, että monta uutta toimialaa on tullut jo kahdeksan kuukauden aikana tutuksi.

Meltlaken toimistolla on puitteet kunnossa ja minut löytääkin usein sieltä. Oulun seudulta junan tuomana tulee kuitenkin kotikontujakin käytyä toisinaan katsomassa, ja on hieno mahdollisuus tehdä töitä myös sieltä käsin. Ylipäätään täällä luotetaan ihmisiin ja siihen, että hommat hoidetaan paikasta riippumatta. Ja teki töitä mistä tahansa, niin tiimissä kuitenkin asiat hoidetaan. Omat projektit on koostunut toistaiseksi pienistä tiimeistä, mutta apua voi kysäistä keneltä vain ja miltä kompetenssialueelta tahansa.

Mielikuvat huppu päässä kellarissa koodaavasta henkilöstä ovat karisseet viimeistään tässä vaiheessa. Ajattelin itsekin, että keskityn vahvasti vain tekniseen puoleen aluksi. Asiakkaiden kanssa yhdessä ratkaisujen etsiminen teknologisiin haasteisiin on kuitenkin ollut vähintään yhtä antoisaa tekemistä. Se myös helpottaa paljon omaa työskentelyä, kun on itse etulinjassa mukana tekemässä määrittelyä tarvittavien sovelluksien tai automatisointien osalta. Toteutettujen sovellusten ja ratkaisuiden hyödyistä tulee itsellekin selkeämpi visio, kun on alusta loppuun mukana.