Monimutkaisten tilausprosessien avuksi helppokäyttöinen digitaalinen työkalu: Case ABB

ABB tarjoaa laajan valikoiman yksittäisiä komponentteja useilla eri B2B-ratkaisualueilla. Yksittäisten komponenttien yhteensopivuuden määritttäminen toimivaksi kokonaisuudeksi on ollut aikaa vievää sekä ABB:n henkilöstölle, että asiakkaille. ABB halusi asiakkailleen käyttäjäystävällisen työkalun, joka tarjoaa kuratoidun joukon suositeltuja ratkaisuja optimaalisilla komponenteilla. Tiiviissä yhteistyössä ABB:n kanssa Meltlake toteutti komponentti kerrallaan etenevän ohjatun toiminnon, ABB Application Configuratorin, joka opastaa asiakkaan tilausprosessin läpi.

ABB tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja useille eri teollisuusaloille niin automaation, sähköistyksen kuin digitalisaation parissa. Toimiminen useilla eri ratkaisualueilla tarkoittaa samalla myös lukemattomia muunnelmia komponenteista rakentuvista loppuasiakkaan ratkaisuista, konfiguraatiosta.  

Asiakkaan valmis konfiguraatio sisältää kymmeniä, ellei jopa satoja erillisiä komponentteja. Koska lähes jokainen suuri projekti on uniikki, tarvitaan ABB:n ja asiakkaan välillä pitkiä keskusteluja usean asiantuntijan kesken, jotta asiakkaan tarpeeseen räätälöity ratkaisu saadaan toteutettua. Siksi tilausprosessin läpivienti vaatii sekä erityisosaamista, syvää ymmärrystä että aikaa niin ostajalta kuin myyjältä.

ABB halusi löytää paremman ja skaalautuvamman ratkaisun monimutkaisen myyntiprosessin alkuvaiheeseen, jossa komponentteja valitaan. Meltlake valittiin kumppaniksi suunnittelemaan ja toteuttamaan komponenttien valinnassa auttava konfiguraattori alusta alkaen.

Harppaus aikaa vievistä keskusteluista käyttäjäystävällisiin digitaalisiin ratkaisuihin

Lokakuussa 2022 käynnistyi projekti, jossa Application Configurator rakennettiin ketterin menetelmin ja tiiviissä yhteistyössä ABB:n kanssa. ABB:n tiimiin kuului tuoteomistajia, järjestelmäasiantuntijoita ja IT-arkkitehtejä useista maista. Meltlaken asiantuntijat ottivat aktiivisen roolin kehitysprosessissa ja auttoivat muokkaamaan kunkin ratkaisualueen asiakaspolkua yhdessä asiakkaan kanssa.

ABB Application Configuratoria isännöidään Microsoftin pilvipalvelu Azuressa, jonka kautta palvelua voi käyttää mistä tahansa maailman kolkasta. Projektissa on käytetty nykyaikaisia ja moderneja teknologioita, kuten React.js-kirjastoa sekä ASP.NET-ohjelmistokehystä. Sovelluksen tietoja isännöidään sisällönhallintajärjestelmä Contentfulissa, jonka graafinen käyttöliittymä helpottaa ABB:n ratkaisuasiantuntijoiden työtä järjestelmän sisältöä hallittaessa.

Verkkopohjaisen sovelluksen etuna on se, että tilausprosessin voi aloittaa milloin ja mistä tahansa. Ensin asiakas vastaa ennalta määriteltyihin kysymyksiin sovelluksen loppukäytön ja teknisten perustietojen perusteella. Tämän jälkeen konfiguraattori ohjaa asiakasta komponentti kerrallaan prosessin läpi niin, että uudet komponenttivaihtoehdot pohjautuvat aina edellisiin valintoihin.

Konfiguraattorin avustuksella asiakas saa itsepalveluna tarkkaan suunnitellun sovelluksen kaaviomuodossa, joka voidaan tallentaa ja tulostaa tulevaa käyttöä varten. Suositeltua sovellusta voidaan myös jatkokehittää vaihtamalla/muuttamalla yksittäisiä komponentteja ja lisäämällä valinnaisia lisäkomponentteja. Kaikki asiakkaiden tekemät konfiguraatiot tallennetaan myös ABB:n kumppaniportaaliin, PartnerHubiin.

ABB Application Configurator sujuvoittaa monimutkaista myyntiprosessia

Uuden ABB Application Configurator -työkalun avulla monimutkaisen myynnin määritysprosessi on nyt huomattavasti nopeampaa ja helpompaa niin ratkaisun myyjälle kuin sen ostajallekin.  

ABB App Configuratoria voi selainpohjaisena työkaluna käyttää missä ja milloin vain.

Työkalu tarjoaa ohjattua tukea monimutkaisiin ja usein ainutlaatuisiin myyntiprosesseihin ja säästää molempien osapuolten aikaa, kun komponenttivalintaa ohjaa siihen rakennettu ohjelma eikä kenenkään tarvitse selata enää komponenttiluetteloja. Keskusteluissa voidaan nyt keskittyä yksityiskohtiin sovelluksen viimeistelyn aikana. Käyttäjälle se tarjoaa myös täydellisen yleiskuvan määritetystä sovelluksesta.

Meltlake on auttanut meitä helpottamaan asiakaskokemustamme. He onnistuivat omaksumalla ketterän työskentelytavan, olemalla hyviä tiimipelaajia ja hyödyntämällä molempien osapuolten teknistä asiantuntemusta. Lopputuloksena on joustava ja monipuolinen työkalu, joka on muunneltavissa erilaisiin ratkaisuihin.
Chandra Skekar, tuoteomistaja, ABB

Dynaamisen koodin ja Contentfulin helppokäyttöisen käyttöliittymän yhdistelmän avulla ABB:n ratkaisuasiantuntijat voivat jatkossa ylläpitää ja kehittää ABB Application Configuratorin ratkaisualueita itsenäisesti tekemättä muutoksia projektin lähdekoodiin, tai nojaamatta Meltlaken apuun.

ABB Application Configurator lanseerattiin käyttöön kesällä 2023 maailmanlaajuisesti yli 40 maassa tukemaan moottorin käynnistys- ja suojausratkaisualueita.

Tulevaisuudessa konfiguraattorin käyttö on tarkoitus laajentaa kattamaan kaikki tuoteperheet ja markkinat, joilla ABB toimittaa ratkaisuja.  

Tietoja ABB:stä

ABB on sveitsiläislähtöinen, globaalisti toimiva sähköistyksen ja automaation teknologiajohtaja, joka mahdollistaa kestävämmän ja resurssitehokkaamman tulevaisuuden. Yrityksen ratkaisut yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot optimoidakseen tavaroiden valmistuksen, siirron, virran ja käytön. ABB:n 105 000 työntekijää ja yli 130 vuoden kokemus auttavat heitä luomaan ja edistämään innovaatioita, jotka nopeuttavat teollisuuden muutosta.

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pikimmiten!
Hupsista! Lomakkeen lähetys ei nyt jostain syystä onnistunut.
Laitathan sähköpostia osoitteeseen kyselyt@meltlake.com niin palaamme asiaan!