Puheohjattu Power Apps -mobiilisovellus Finnlinesin myyjien arkeen

Osana CRM-järjestelmän käyttöönottoprojektia Finnlinesille toteutettiin täsmäratkaisu tien päällä tapahtuvaan tapaamismuistioiden ja tehtävälistojen kirjaamiseen. Power Apps -sovellus mahdollistaa muistioiden ja tehtävien sanelun napin painalluksella, jonka jälkeen saneltu asia tallentuu automaattisesti tekstimuodossa oikealle asiakkuudelle Dynamics 365 -järjestelmään. Näin tieto saadaan siirrettyä kaikkien asiakkuuksien parissa työskentelevien henkilöiden saataville heti tapaamisen jälkeen.

Asiakastietojen päivitys epäsäännöllisten toimistopäivien varassa

Finnlinesin myyntihenkilöstö viettää valtaosan työajastaan tien päällä tapaamassa asiakkaita ympäri maata kasvotusten. Aikaisemmin tapaamisten muistiinpanojen kirjoitus jäi tehtäväksi vasta sitten, kun asiakaskäynneiltä palattiin takaisin toimistolle oman työpöydän ääreen.  

Jotta asiakastieto saadaan pysymään ajan tasalla CRM:ssä, on kuitenkin tärkeää, että tietojen päivittäminen on myyjille mahdollisimman yksinkertaista. Tavoitteena oli luoda ratkaisu, joka pitää asiakastiedot mahdollisimman ajantasaisina ja läpinäkyvinä koko Finnlinesin organisaatiolle riippumatta siitä missä myyjä on. Sovellus toteutettiin osana suurempaa asiakkuudenhallintaratkaisun käyttöönottoprojektia.

Power Apps –sovellus yksinkertaistamaan ja suoraviivaistamaan tiedon päivittämisen CRM-järjestelmään

Yhdessä Finnlinesin myynnin kanssa ideoimme, määrittelimme ja toteutimme ”Matkalla” –sovelluksen Power Apps –teknologialla. Sovelluksen käyttöliittymä on rakennettu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja suoraviivaisestiksi, jotta sitä voi käyttää esimerkiksi automatkan aikana. Näin myyjät pystyvät heti tapaamisen jälkeen sanelemaan tarvittavat muistiinpanot sovellukseen, josta tiedot siirtyvät automaattisesti asiakkaan tietoihin CRM:ssä. Sovelluksen kautta voi sanella myös tehtäviä, joista luodaan muistutukset suoraan Teamsiin.

Sovellus hyödyntää Azure Cognitive Services –puheentunnistusta, joka muokkaa puheen automaattisesti tekstimuotoon sekä tunnistaa tehtävät kaikilla Finnlinesin käyttämillä kielillä, myös suomeksi.

Muistioiden sanelu nappia painamalla ja niiden tallentuminen suoraan Dynamics 365-järjestelmään mukaan lukien sovitut tehtävät, tekee säntillisestä asiakasdatan kirjaamisesta ratkaisevasti helpompaa. Power Apps –teknologialla sovellus yhdistyy saumattomasti asiakkaan ympäristöön ja myyjien on helppo käyttää sitä suoraan omasta puhelimestaan.

Puheohjattu Power Apps –sovellus mahdollistaa muistiinpanojen sanelun jopa tien päällä

”Matkalla” –sovelluksen avulla tapaamisten muistiinpanot ovat helposti saneltavissa myös tien päältä eikä varsinaista CRM-järjestelmää tarvitse avata ollenkaan muistiinpanojen tallentamista varten.  

Heti tapaamisten jälkeen sanellut muistiinpanot ovat tuoreena mielessä ja mahdollistavat sen, että asiakkaan kanssa sovitut asiat ovat tapaamisen jälkeen välittömästi ajan tasalla, eikä vasta sitten kun asiakasvastaava on palannut työpöytänsä ääreen.  

Sovellus ja siihen liitetty Aautomaatio aiemmin rakennettuun Dynamics CRM - järjestelmään varmistaa myös läpinäkyvän tiedon jakamisen kaikille asiakkuuden kanssa toimiville henkilöille.  

”Yhteistyö Meltlaken jengin kanssa sujui hyvin. He ymmärsivät nopeasti heille täysin vieraan liiketoimintamme ja yhteistyö oli helppoa ja tuloksellista meltlakelaisten ammattitaidon ansiosta.” Merja Kallio-Mannila, Deputy Head of Group Sales, Finnlines

Finnlines

Finnlines on Itämerellä ja Pohjanmerellä toimiva rahti- ja matkustajaliikennevarustamo. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi Group -varustamokonsernia. Finnlinesin vuoden 2021 liikevaihto oli n. 580 milj. euroa.

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä pikimmiten!
Hupsista! Lomakkeen lähetys ei nyt jostain syystä onnistunut.
Laitathan sähköpostia osoitteeseen kyselyt@meltlake.com niin palaamme asiaan!