Uusi virstanpylväs - Meltlaken ensimmäiset harjoittelijat

Meltlake on ottanut ensimmäiset askeleet kohti tulevaisuuden työvoiman kehittämistä ottamalla palvelukseensa kolme harjoittelijaa. Haluamme edistää sekä työntekijöidemme että yrityksemme kasvua. Olemmekin ylpeitä, että Meltlake on kasvusuunnitelmassaan saavuttanut tilanteen, jossa voimme antaa mahdollisuuksia myös tulevaisuuden osaajille. Tämä mahdollisuus tarjoaa nuorille ja uransa alkutaipaleella oleville ammattilaisille arvokasta työkokemusta sekä tilaisuuden opetella ja kehittyä.

Harjoitteluja suoritetaan sekä teknisellä puolella sisäisen raportoinnin ja CRM:n parissa että tukifunktioissa henkilöstöhallinnossa. Yksi harjoittelija tekee myös opinnäytetyön Meltlakella. Harjoittelijoiden tekemällä työllä on aito vaikutus Meltlaken sisäisen kehityksen edistämiseen sekä päivittäisen työn tukemiseen. Seuraavassa harjoittelijamme esittelevät itsensä ja kertovat tarkemmin harjoitteluidensa sisällöstä.

Niklos Kettunen – Data Engineering Trainee

Miten päädyit harjoitteluun Meltlakelle?

Olen tietotekniikan insinööriopiskelija Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulusta. Teen tällä hetkellä Meltlakella opinnäytetyöni ohella myös kaikkia harjoittelujani. Olen koko elämäni ollut kiinnostunut teknologiasta, mikä olennaisesti johti minut opiskelemaan alaa. Kuitenkin vasta opintojeni aikana minulle heräsi kiinnostus dataan ja sen ympärillä olevaan työhön.

Tästä innostuneena aloin koulun ohella perehtymään Microsoftin teknologioihin, mitä kautta kiinnostuin erityisesti datainsinöörin työstä. Katseltua aikani erinäisiä kiinnostuksia vastaavia rekryilmoituksia päädyin ottamaan yhteyttä Meltlakeen, josta olin kuullut pelkkää hyvää. Nyt pystyn hyvillä mielin sanoa, että syystäkin!

Miltä harjoittelusi käytännössä näyttää?

Harjoittelussani olen ollut mukana rakentamassa Meltlaken sisäistä raportointijärjestelmää, joka on itseasiassa myös keskeisessä osassa opinnäytetyötäni: "Modernin raportointijärjestelmän suunnittelu ja toteutus Microsoftin teknologioilla"! Nyt opinnäytetyöni ‘tekninen osuus’ on takana ja harjoittelu on alkanut. Olen jo päässyt tutustumaan myös yhteen ulkoiseen projektiin.

Työn ja opiskelun yhdistäminen on ollut välillä haastavaa, sillä iso osa työstä on uuden oppimista. Tämä voi välillä olla erittäin uuvuttavaa varsinkin, kun koulussa on vielä opiskeltavaa parin kurssin verran. Onneksi minulla on mahdollisuus työskennellä kokonaan etänä, mikä mahdollistaa läsnäolon Kuopion kampuksella. Tämä toimii muutenkin minulle erittäin hyvin, sillä keskittymistä vaativa työskentely sujuu minulta parhaiten omassa rauhassa.

Millainen kokemus harjoittelu on ollut?

Harjoittelu on ollut erittäin mukava kokemus ja olen päässyt oppimaan paljon uutta samalla, kun olen syventänyt aikaisempaa osaamistani. Tietenkään unohtamatta valtavaa kertaamisen määrää, mitä joutuu välillä tekemään. Erityisesti mukavaa on ollut se, että pääsin nopeasti työskentelemään ns. "hands on”. Harjoitteluani on myös tuettu erittäin hyvin, ja tarve käyttää aikaa asioiden opiskeluun on otettu huomioon. Erityiskiitos saamastani tuesta menee ehdottomasti minun ’Onboarding buddylle’, joka on auttanut minua tyhmienkin kysymyksien kanssa.

Anu Vestala – Human Care Trainee

Miten päädyit harjoitteluun Meltlakelle?

Opiskelen Vaasan yliopistossa henkilöstöjohtamista, tavoitteena olisi valmistua vuoden päästä kauppatieteiden maisteriksi. Taustaltani olen lisäksi liiketalouden tradenomi, eli pääsin tätä kautta jatkamaan maisteritutkintoon yliopistoon. Työkokemusta on ennestään kaikenlaisista rooleista matkailualalta sekä assistenttina. Meltlakella olen Human Care Trainee kesäkuun loppuun saakka. Yhteistyössä People & Culture Leadi Lassin sekä Talent Acquisition Specialist Nean ja Senior Talent Acquisition Specialist Marikan kanssa, vastaamme kaikesta HR, eli Meltlakella, HC-asioihin liittyvästä.

Meltlakelle päädyin ihan perinteisesti hakemalla LinkedInin työpaikkailmoitukseen. Hakemisesta ensimmäiseen työpäivään kuluikin vain tasan viikko, eli asiat etenivät todellakin vauhdilla. Meltlake kiinnosti erityisesti monipuolisen harjoittelun työkuvan vuoksi, missä saa myös haasteita ja vastuuta. Toisaalta kiinnosti modernin kasvuyrityksen ote ja kulttuuri, missä välitetään työntekijöistä kokonaisvaltaisesti ja työntekijöitä kuunnellaan sekä osallistetaan. Halusin nimenomaan pienempään yritykseen, jossa pääsen näkemään mahdollisimman monipuolisesti koko työntekijän elinkaaren. Olen ollut myös tosi tyytyväinen siitä, että pääsen samalla oppimaan runsaasti ylipäätään Microsoftin teknologiasta sekä moderneista tavoista tehdä työtä.

Miltä harjoittelusi käytännössä näyttää?

Harjoittelu sisältää oikeastaan kaikkea HC-asioihin liittyvää operatiiviselta puolelta. Paljon on myös kiinni siitä, mikä itseä kiinnostaa ja mistä on valmis ottamaan vastuuta. Tukea on ollut koko ajan saatavilla, sekä omalta liidiltä että tiimiltä, mutta samalla myös oikeastaan kaikilta ketkä Meltlakella työskentelee. Erityisen hienoa on ollut, miten tukeminen onnistuu näin hyvin, vaikka ollaan pääsääntöisesti yhteydessä etänä.

Ensimmäisen kuukauden aikana on tullut tietenkin myös paljon uutta. Vaikka teemat ovat tuttuja, niin järjestelmät ja tekemisen tavat ovat tietenkin uusia. Erilaisia järjestelmiä ei tietenkään opi vielä koulun penkillä. Välillä oppiminen tapahtuu myös virheiden kautta, eli harjoittelu vaatii myös armollisuutta itselleen. HC-prosessit Meltlakella ovat jo todella pitkälle mietittyjä ja toimivia, mikä jopa hieman yllätti positiivisesti kasvuyrityksessä. Tähän varmasti vaikuttaa myös Futuricen tytäryhtiönä toimiminen, mistä on saatu paljon pohjaa.

Kuinka opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen on sujunut?

Työskentelen 4 päivää viikossa, joista keskimäärin ehkä 2-3 toimistolla. Töiden ja opiskeluiden yhdistäminen onnistuu paremmin kuin olisin voinut toivoakaan. Etäpäivinä on helpompi esimerkiksi käsitellä arkaluontoisempaa kuten henkilötietoja, mitä HC-asioihin myös kuuluu. Toisaalta etäpäivät sujuvoittavat myös sitä, että pystyn jatkamaan esimerkiksi koulussa etänä suoritettavaan työpajaan suoraan työpäivän jälkeen.

Harjoittelu tukee opintoja tosi hyvin, ja on mielenkiintoista pohtia opiskeltavia teemoja Meltlaken kautta. Tätä kautta samalla myös huomaa, miten hyvin täällä asiat ovat, ja henkilöstöjohtamisen tärkeimmät teemat hienosti huomioitu. Tällä hetkellä opiskelen erityisesti DEI eli monimuotoisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja inkluusioon sekä työhyvinvointiin liittyviä teemoja, ja tuntuu että olen myös pienessä kuplassa, jossa katson kaikkea koko ympäristössä olevia asioita näiden kautta.

Samu Hyväoja – CRM Developer Trainee

Opiskelen tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa, ja olen CRM Developer Trainee -tehtävässä Meltlakella. Päädyin suorittamaan harjoittelua Meltlakelle suhteiden kautta.

Miltä harjoittelusi käytännössä näyttää?

Harjoittelu sisältää pääasiassa Meltlaken Dynamics 365 Sales CRM:n kehittämistä. Olen myös ollut vähän tekemisissä Meltlaken dataplatformin kehittämisessä, jotta CRM data saatiin siirrettyä dataplatformille. Työskentelen vain kaksi päivää viikosta, joten opiskeluiden ja työn yhdistäminen on onnistunut ongelmitta. Mahdollisuus tehdä työtunnit, kun itse haluaa, on tehnyt tästä vielä helpompaa. Suoritan harjoitusta etänä, jonka avulla olen oppinut myös paljon etätyöskentelystä.

Millainen kokemus harjoittelu on ollut?

Kokonaisuudessaan harjoittelu on tähän mennessä ollut mahtava kokemus. Olen oppinut harjoittelun aikana paljon uutta.  Olen saanut kokonaiskuvaa siitä, miten konsulttiyritys toimii ja oppinut paljon uutta siitä, mitä CRM:n kehittäminen vaatii ja, mitä haasteita se sisältää. Välillä olen törmännyt haasteisiin, joista en ole päässyt eteenpäin itse opiskelemalla, mutta näissä tapauksissa olen aina saanut apua. Harjoittelun aikana olen saanut tukea myös yleisissä asioissa, jotka ovat mietityttäneet.

Lisätietoja: