Power Apps for Teamsilla alkuun low-code maailmassa

Low-code, eli vähä- tai matalakoodisten sovellusten suosio on kasvanut, kun yritykset ovat ymmärtäneet niiden potentiaalin ja edut liiketoiminnalle. Low code -rakennustyökalujen eturintamassa on Microsoftin Power Apps, jonka käyttäminen ei vaadi aiempaa kehityskokemusta tai koodin ymmärrystä. Kaikille Teams -käyttäjille on saatavilla sen kevyempi versio Power Apps for Teams, jonka avulla on vieläkin helpompi ottaa ensiaskel low-code maailmaan.

Miten alkuun Power Apps for Teamsin kanssa?

Power Apps for Teams tarjoaa yksinkertaistetun käyttöliittymän, jonka avulla on helppo aloittaa low-code -kehittäminen. Hyödyntämällä valmiita mallipohjia, Teams -käyttäjät voivat luoda sovelluksia, jotka toimivat Microsoft Teamsin sisällä. Tietokantana voi käyttää Dataverse for Teamsia, joka isännöi sovellusten tietoja ilman lisäkustannuksia. Tämä tekee Power Apps for Teamsista myös loistavan valinnan heille, jotka haluavat kokeilla sovelluskehitystä ja ryhtyä kansalaiskehittäjiksi. Kansalaiskehittäjät voivat luoda ja editoida sovelluksia Teamsin sisällä, sekä julkaista ja jakaa ne muille tiimin jäsenille. Sovelluksen käyttäjät voivat käyttää sovellusta vaihtamatta sovelluksesta tai palvelusta toiseen, suoraan Teamsista.

Power Apps for Teamsia pääset käyttämään näin helposti:

  • Lisää Power Appsin henkilökohtainen sovellus napsauttamalla vasemmassa reunassa olevan valikon alareunasta löytyvää kolmea pistettä
  • etsi Power Apps –kuvake  
  • Napsauta Asenna

Power Apps for Teamsin aloitusnäytöstä löydät niin vinkkejä sovellusten luomiseen kuin sovelluspohjia, joiden avulla pääsee helposti alkuun.Yksi tarjolla olevista mallisovelluksista on tiedotesovellus (Bulletins), jonka avulla voidaan luoda ja julkaista uutisartikkeleita, usein kysyttyjä kysymyksiä ja linkkejä, joita sovellusta käyttävät työntekijät voivat helposti lukea.

Power Apps for Teams tarjoaa useita erilaisia sovelluspohjia joiden avulla low-code maailmaan ja Power Apps for Teamsin kanssa pääsee helposti alkuun.

Kaikki valmiit mallisovellukset on määritetty näyttämään ja tuntumaan hyvältä niin Teamsin pöytäkone- kuin mobiilisovelluksessakin. Power Apps for Teams onkin luotu helpottamaan ja tehostamaan erityisesti Teams -ympäristöä jo hyödyntävien kenttä- ja etätyöskentelijöiden työpäivää.

Power Apps vai Power Apps for Teams?

Power Apps for Teams on eräänlainen “freemium” tuote, jotka ovat maksuttomasti saatavilla rajoitetuin ominaisuuksin maksullisiin täysversioihin verrattuna. Power Apps ja Power Apps for Teams eroavat toisistaan niin ominaisuuksien kuin kustannusten suhteen.

Yksi Power Apps for Teamsin parhaista puolista onkin se, että sovellusten luomiseen ja tietojen tallentamiseen Dataverse for Teamsiin ei tarvita ylimääräisiä Power Apps- tai Dataverse -käyttöoikeuksia ja lisenssejä, vaan molemmat ovat käytettävissä, mikäli yritykselläsi on Teams käytössä.  

Järeämpi Power Apps puolestaan edellyttää, että sinulla on sellainen lisenssi, joka tukee Power Apps -sovellusten luomista. Jos aiot käyttää Dataverseä, joka on puolestaan Dataverse for Teamsin laajempi versio, on myös sillä mahdollisia lisäkäyttöoikeuskustannuksia riippuen jälleen yrityksesi käytössä olevasta lisenssitasosta.  

Power Apps for Teamsilla ja Dataverse for Teamsilla on siis selkeä etu hinnoittelussa, joka vaikuttaa tietenkin ominaisuuksiin. Perinteinen Power Apps sisältää paljon enemmän ominaisuuksia ja toimintoja kuin Power Apps for Teams. Molemmissa voit luoda hyvännäköisiä pohjaan perustuvia sovelluksia, mutta Power Apps for Teams -sovelluksissa et voi esim. käyttää premium konnektoreita tai hallinnoida monimutkaisia turvallisuusasetuksia.

Se, onko Power Apps for Teams riittävä tarpeisiisi, riippuukin täysin siitä, mitä haluat rakentaa. Jos olet luomassa monimutkaista ratkaisua, joka vaatii useita testausympäristöjä ja käyttöönottotapoja, tarvitset Power Appsin. Jos taas haluat luoda yksinkertaisen sovelluksen, ja jakaa sen tiimeissä työtovereidesi tai ulkoisten työntekijöiden kanssa, etkä ole huolissasi siitä, onko kaikilla oikeat käyttöoikeudet sen käyttämiseen, Power Apps for Teams on oikea valinta.