Konsultin päiväkirja - Meltlakella tehdään asioita ihmiseltä ihmiselle

‍Olen ollut Meltlakella nyt muutaman kuukauden ajan ja ainakin yksi asia on käynyt minulle selväksi; Meltlakella halutaan asettaa ihminen aina kaiken tekemisen ja toiminnan keskiöön. Maailmasta halutaan rakentaa parempi paikka kaikille määrätietoisen päivittäisen tekemisen kautta.

Inspiroiva työpaikkailmoitus ja mielenkiintoinen organisaatiokuvaus yhdisti minut ja Meltlaken

Sain toukokuussa 2022 mielenkiintoisen tarjouksen liittyä osaksi Meltlakea. Näin mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen Meltlaken kotisivuilla ja Meltlake etsi Business Intelligence-konsulttia, joka halusi tulla luomaan kumppaneille lisäarvoa datan, analytiikan ja organisaatioiden toiminnan kehittämisen tulokulmalla. Innostuin tästä mahdollisuudesta ja päätin laittaa työhakemuksen menemään. Sainkin hyvin pian yhteydenoton haastattelukutsusta, mistä olin äärimmäisen innoissani. Haastatteluvaihe koostui kahdesta vaiheesta, missä ensimmäisellä kierroksella tutustuttiin puolin ja toisin hyvin monesta eri tulokulmasta rennon keskustelun lomassa.

Toisella kierroksella taas syvennyttiin itse konkreettisesti omaan osaamiseeni ja siihen, miten sopisin Meltlaken yhteisöön ja yhteistyöhön kumppaneiden suuntaan. Prosessi oli kokonaisuudessaan todella mielekäs hakijan kannalta, selkeästi laitettu ihminen etusijalle ja keskustelu oli hyvin rento. Hakijan näkökulmasta parasta oli kuitenkin mielestäni se, että asiat etenivät nopeasti eikä sellaista pidempää odottelua oikeastaan tullut. Meltlake loi todella hyvän ensivaikutelman minulle rekrytointiprosessin aikana, mikä on yleensä se ensikosketus uuteen mahdolliseen työpaikkaan ja työyhteisöön.

Meltlakella tartutaan tuumasta toimeen – asioihin tartutaan heti eikä jäädä hautomaan pitkiksi ajoiksi

Olen ollut osa Meltlake-perhettä nyt muutaman kuukauden ajan ja olen todella tyytyväinen valintaani. Meltlakella panostetaan vahvasti siihen, että uusi asiantuntija saadaan tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja, että kaikki oleellinen ja tarvittava tieto perehtymistä varten on helposti saatavilla. Perehtymisen aikana en vain saanut tietoa siitä, mitä on tällä hetkellä saatavilla tai, että mitä on tehty, vaan keskityimme myös tulevaan. Missä Meltlake haluaa olla? Mitä se haluaa saavuttaa? Mihin Meltlakea tarvitaan nyt ja vielä enemmän tulevaisuudessa? Näiden käsittely hyvin konkreettisesti avasi minulle sen, mitä saan olla osa ja missä työn merkityksellisyys konkretisoituu.

Talo on täynnä rautaisia asiantuntijoita, joilta olen saanut valtavasti oppia niin työhön kuin teknologiaan liittyvissä asioissa. Projekteissa ja omissa töissään ei myöskään joudu olemaan yksin, vaan työkaverit jeesaavat aina, kun apua ja tukea tarvitsee. Olen myös havainnut, ettei Meltakella ”suoriteta” asioita päivästä toiseen, vaan halutaan aidosti jättää tilaa myös yksittäisen asiantuntijan ajatustyölle sekä panostaa omien toimintatapojen kriittiseen tarkasteluun ja uudistamiseen.

Meltlakella viettämäni ajanjakson olen havainnut että, kun Meltlakella päätetään tehdä jotakin, niin se aika harvoin jää pelkästään ajatustyön tasolle, vaan tartutaan nopeasti tuumasta toimeen saavuttamaan konkreettisten tekojen kautta korkealle asetettuja tavoitteita. Oli sitten kyse projekteihin liittyvistä seikoista, sisäisestä kehittämisestä, tapahtumien järjestämisestä tai muusta asiasta. Lisäksi asioita pyritään tekemään kunnolla, mistä pidän suuresti, ja jokaisella asiantuntijalle annetaan tilaa toteuttaa itseään, tuoda osaamistaan esille ja annetaan tilaa kokeilla uusia toimintatapoja. Yksi keskeisimmistä asioista, mitä olen Meltlakelta oppinut on se, ettei koskaan pidä lakata kokeilemasta uutta. Vain sillä tavalla sekä organisaatio että asiantuntija pysyvät virkeinä. Se on selvästi myös Meltlaken tapa pysyä ajan hermoilla ja vireänä organisaationa.

Meltlakella jokainen saa osallistua sisäiseen kehittämiseen asiakasprojektien rinnalla

Meltlakella kasvumatka on vasta alussa, mutta silti saamme tehdä erittäin mielenkiintoisia projekteja yhdessä. Samalla meillä mahdollistetaan myös osallistuminen sisäiseen kehittämiseen – oli kyse toimintatapojen kehittämisestä, yhteishengen luomisesta, tapahtumien järjestämisestä tai kaikesta muusta, jolla saadaan toimintaa ja yhteishenkeä eteenpäin. Kaiken sisäisen kehittämisen tausta-ajatuksena toimii ihminen. Kun asiantuntija voi hyvin ja saa parhaat eväät työhönsä, niin myös kumppaneille voidaan rakentaa ja tehdä entistä parempia projekteja.

Asiantuntijan hyvinvointiin panostaminen näkyy myös esimerkiksi työsuhde-etujen kautta. Lisäksi kokonaisuutta kehitetään jatkuvasti ja, asiantuntijoilta kysytään avoimesti mielipidettä heitä koskeviin kysymyksiin ja teemoihin liittyen. Olemme saaneet esimerkiksi vaikuttaa tulevaisuuden työsuhde-etukokonaisuuden kehittämiseen. Yleensä monissa organisaatioissa työsuhteeseen ja etuihin liittyvät seikat ovat tulleet ”annettuna”.

Olen positiivisesti yllättynyt näiden parin kuukauden aikana sisäisten tapahtumien määrästä, joiden turvin olemme voineet viettää aikaa yhteisön kesken voidaksemme tutustua toisiimme paremmin. Tapahtumia järjestetään niin tiimien kuin koko organisaation kesken ja tapahtumien kirjo on ollut kattava aina asiatapahtumista epämuodollisesta hengailuun. Pääsin myös osallistumaan koko Futurice familyn yhteiseen vuoden kohokohtaan FutuCampiin, joka tarjosi erinomaisen mahdollisuuden tutustua ja verkostoitua muun Futurice-yhteisön kanssa. FutuCamp on Futuricen vuotuinen kesäjuhla, jossa on mukana asiaohjelmaa monelta kantilta sekä vapaa-ajan viettoa huipputyyppien kanssa.

Itseäni innostaa myös sisäinen kehittäminen suuresti ja on ollut todella mukavaa olla projekteissa, joissa parannetaan Meltlaken tapoja toimia ja ajatella, jotta voimme olla kumppaniemme meille osoittaman luottamuksen arvoinen nyt ja tulevaisuudessa. Sisäisen kehittämisen projektit ovat olleet myös oiva tilaisuus päästä paremmin osaksi yhteisöä ja tutustumaan työkavereihin. Sisäisen kehittämisen ja uudistamisen saralla vauhti vain kiihtyy entisestään.

Meltlakella fokus tässä päivässä, mutta vielä vahvemmin tulevaisuudessa

Meltlake haluaa panostaa omaan yrityskulttuurinsa elinvoimaisuuteen voimakkaasti. Halu erottautua, tehdä asiat mahdollisimman hyvin, luoda kumppaneille lisäarvoa, panostaa ihmisiin ja ennen kaikkea rakentaa maailmasta parempaa paikkaa meille kaikille ovat niitä esille nousseita ajureita, jotka mielestäni ohjaavat hyvin voimakkaasti toimintatapoja ja päätöksiä, joita Meltlakella tehdään. Se, mikä on ehdottomasti myös huomionarvoista, niin asiantuntijoiden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen ollaan valmiita käyttämään paljon aikaa ja resursseja. Tämä ei suinkaan ole itsestäänselvyys. Meltlakella pyritään myös siihen, että asiantuntijoilla oleva tieto ja taito tulee laajasti organisaation ja erilaisten projektien hyödynnettäväksi.

Huolimatta lyhyestä ajastani täällä, olen saanut olla jo nyt monissa projekteissa mukana. Uuden asiantuntijan näkökulmasta tämä on ollut todella mielenkiintoinen matka jo tähän saakka ja en malta odottaa sitä, mitä tulevaisuus tuon tullessaan. 

_____

Tuletko Eyüpin työkaveriksi?

Etsimme jatkuvasti uusia osaajia osaksi Business Applications -tiimiämme. Jos sinulle on ehtinyt jo kertymään kokemusta datan mallintamisesta, analysoinnista ja visualisoinnista Microsoft Power BI:tä monipuolisesti hyödyntäen, osaat mahdollisesti neuvoa laajemminkin, miten Azuren tai Power Platformin kyvykkyyksiä voidaan hyödyntää osana organisaation tiedolla johtamista ja modernia datastrategiaa, uskomme, että meillä on tarjota sinulle kiinnostava ja palkitseva työpaikka! Ole meihin yhteydessä ja jatketaan juttua yhdessä recruitment@meltlake.com.